Lyofilizované suché vinné kvasinky
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Saccharomyces cerevisiae kmen D68/73 byl selektovaný v německém regionu Rheingau ze zdejších vinic. Zaručuje tak autentický, odrůdový ovocně-minerální projev odrůdy Ryzlink Rýnský v její nejčistší podobě.
POPIS VÝROBKU
Povolený podle současných platných zákonů a nařízení EU. Testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Regulací teploty fermentace je možné ovlivnit finální ráz vína. Při chladnější fermentaci (17 - 19 °C) je podporované uvolňování zejména aromatických látek připomínajících meruňky a broskve (Decen-1-yl Cyklopentanon), (Eugenol).
Při vyšších teplotách (20 - 22 °C) jsou metabolizované zejména látky připomínající žluté ovoce a mango (zejména 4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone/HDMF a další.
Harmonický projev také u vín s vyšším zbytkovým cukrem.
Kvasinkový kmen se nehodí pro styl tzv. "Petrolejových" Ryzlinků, neboť potlačuje formování TDN (Trimethyl-DihydroNaftanelu).
Má sklon k vyšší pěnivosti během fermentace. Střední až vyšší nárok na dusíkatou výživu.
Dodržujte fermentační protokol doporučovaný výrobcem. Vhodné zvýšení teploty na 20 - 22 °C v druhé polovině alkoholové fermentace.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
OTEVÍRACÍ DOBA 1.5. A 8.5.2025.
Prodejna Rakvice a Klentnice - ZAVŘENO.
Laboratoř - ZAVŘENO.
E-shopové objednávky budou zpracovány následující pracovní den.
Děkujeme.