Prémiové lyofilizované suché vinné kvasinky
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
GMO – free kvasinky pro jemnější vína podporující středovou plnost a nízký obsah alkoholu v bílých i červených, patentováno
POPIS VÝROBKU
GMO - free kvasinky pro jemnější vína podporující středovou plnost a nízký obsah alkoholu v bílých i červených, patentováno.
Selekce kvasinek LA-HOG je odpovědí firmy ERBSLÖH na prohlubující se problém týkající se změny klimatu. Resp. zvyšující se průměrnou teplotu, stres suchem a s nimi spojenou vyšší cukernatost potažmo vysoký obsah alkoholu ve vínech. Chuťový i aromatický profil tím těžkne a snižuje se pitelnost vín. To může mít negativní vliv na prodejnost vzhledem k současným trendům, upřednostňujícím spíše lehká svěží bílá vína. Většina producentů se snaží vyjít zákazníkům vstříc. Oenoferm LA-HOG je komplexním řešením, které tento úkol značně usnadňují.
Jedním z mechanismů snižující obsah alkoholu ve vínech kvasinkami LA-HOG je vysoká produkce vyšších alkoholů zejména pak glycerolu. Optimalizací obsahu dusíkaté výživy je pak docíleno požadované produkce aromatických metabolitů a dobré fermentační kinetiky. Zvýšení obsahu glycerolu s sebou nese celou řadu benefitů. Na rozdíl od ethanolu působí glycerol pozitivně na harmonii vína. Vyvažuje vyšší obsah alkoholu a zakulacuje adstringentní vína. Zejména v koncentracích mezi 10 a 15 g/l patrné aroma po hruškách a banánech (3-methyl-butyl-acetát), a po zralém ovoci a černém bobulovém ovoci (Ethyl-hexanoát).
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice