Aktivní pektináza pro brzké uvolnění aroma
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Trenolin® Bouquet Plus je speciální ß-glukosidáza (bez cinnamyl esterázy) používaný k uvolnění aromatických sloučenin z jejich nevolatilních glykosidů vázaných na cukry (glukózu).
Enzym je možné použít v jakémkoliv stádiu výroby. Některé studie poukazují na pozitivní dopad na senzoriku při použití ß-glukosidáz např. u odrůdy Ryzlink Rýnský či Sauvignon Blanc ve stádiu moštu. Mezi takzvané Aglyconní látky, tedy aromatické sloučeniny vázané glykosidickou vazbou na cukry patří mimo jiné právě aromatické látky odpovídající za vůni připomínající růže Nerol (Terpenoidy), ß-Damascenone (C13 - norisoprenoidy) růže, ketucky bourbon, pečené jablko, ale tak vanilku a sladké koření Vanilin (Těkavé Fenoly), Eugenol (Aromatické Fenoly). Což oceníte obzvláště u odrůd jako Tramín červený (+ odvozené odrůdy), Muškát (+ odvozené odrůdy), bílé Burgundské vyráběné reduktivně bez MLF*, či výrobě rosé vín bez MLF*. Dejte naplno vyniknout potenciálu, který ukrývají vaše hrozny.
Díkdy absenci cinnamyl esterázy nedochází vlivem přídavku enzymu k uvolňování hydroxiskořicové kyseliny, jež je prekurzorem těkavých fenolů zodpovědných za senzorické vady.
MLF* - Malo-Laktická Fermentace
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice