Lyofilizované suché vinné kvasinky pro výrobu rosé vín
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Popis produktu
Francouzská selekce od dceřiné společnosti Lalittorale Saccharomyces cerevisiae var. bayanus.
Kvasinky určené pro výrobu moderních lehkých, svěžích vín s nízkým obsahem zbytkového cukru a příjemnou kyselinou. Podporuje výrazně ovocný charakter vín. V závislosti na použité odrůdě podporuje středně silnou červeno-růžovou barvu ve vínech s fialovými odlesky. Oenoferm® Pink metabolizují aromatické látky připomínající květiny, maliny, červené ovoce a sladké koření.
Teplota fermentace
13 - 20 °C.
Středně dlouhá až delší Lag fáze (pomalejší nástup fermentace).
Fermentační kinetika konzistentní.
Tolerance alkoholu do 15 % obj.
Formace nežádoucích metabolitů TK, H2S, SO2 - velmi nízká.
Tvorba Glycerolu 5 - 8 g/l.
Nároky na dusíkatou výživu střední.
Vhodné odrůdy
Všechny modré odrůdy použitelné pro výrobu růžových vín.
Následná MLF je možná, nicméně může docházet k jejímu pomalému nástupu.
Povolené dle všech právních norem a předpisů ES (934/2019). Laboratorně testováno na čistotu a kvalitu.
Vždy dodržujte protokol uváděný výrobcem k dosažení požadovaných výsledků.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice