Lyofilizované suché vinné kvasinky
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Kvasinky pro všechny bílé burgundské odrůdy a jejich křížení.
Popis produktu
Saccharomys cerevisiae, Oenoferm Chardonnay metabolizují zejména terpenové alkoholy (citronellol, hotrienol) díky kterým vína získavají citrusovo - grapefruitový nádech. Je podpořen klasický šťavnatý projev odrůdy Chardonnay. Při zrání na jemných kvasničních kalech "Sur-Lies" dochází k uvolňování velkého množství mannoproteinů.
Doporučená teplota fermentace 16 - 22 °C.
Tolerance alkoholu do 14 % obj.
Střední nároky na dusíkatou výživu.
Konzistentní, průměrně rychlý průběh fermentace.
Nízká produkce vedlejších nežádoucích metabolitů (TA, H2S, SO2).
Produkce Glycerolu 5 - 8 g/l.
Umožňuje následný průběh MLF.
Povolené dle současných právních norem a předpisů ES. (no. 934/2019). Laboratorně testováno na čistotu a kvalitu.
Vždy dodržujte fermentační protokol doporučený výrobcem k dosažení požadovaných výsledků.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice