CraftZym topaz potlačuje nežádoucí mikrobiální aktivitu grampozitních bakterií (bakterie mléčného kvašení) v tekutých kvasinkách nebo pivu. Vyrábí se z protejnu obsaženém ve vaječném bílku. Nežádoucí bakterie likviduje prostřednictvím rozkladu peptidoglykanu, což je hlavní složka jejich buňečné stěny. Pokud máme v pivu koncentraci CraftZym® topaz min. 150ppm zlikvidujeme během 5-10 dní tyto bakterie 100% Lactobacillus brevisimilis, 100% Pediococcus inopinatus, 100% Lactobacillus brevis, 25-30% Brettanomyces. S koncentrací účinné látky vyšší než 500 ppm dosáhneme letální dávky pro Lactobacillus lindner po 15-20 dnech. Když je roztok CraftZym® topaz smíchán s tekutými kvasinkami, nedochází k dalšímu růstu grampozitních bakterií. DÁVKOVÁNÍ 1,0 l zásobního roztoku 150 ppm (1,5 g CraftZym® topaz/1 l převařené vody) promícháme se 100 l regenerovaných nebo recyklovaných kvasinek. Skladujte při teplotě do 8°C.