Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
CraftZym topaz potlačuje nežádoucí mikrobiální aktivitu grampozitních bakterií (bakterie mléčného kvašení) v tekutých kvasinkách nebo pivu. Vyrábí se z protejnu obsaženém ve vaječném bílku. Nežádoucí bakterie likviduje prostřednictvím rozkladu peptidoglykanu, což je hlavní složka jejich buňečné stěny. Pokud máme v pivu koncentraci CraftZym® topaz min. 150ppm zlikvidujeme během 5-10 dní tyto bakterie 100% Lactobacillus brevisimilis, 100% Pediococcus inopinatus, 100% Lactobacillus brevis, 25-30% Brettanomyces. S koncentrací účinné látky vyšší než 500 ppm dosáhneme letální dávky pro Lactobacillus lindner po 15-20 dnech. Když je roztok CraftZym® topaz smíchán s tekutými kvasinkami, nedochází k dalšímu růstu grampozitních bakterií. DÁVKOVÁNÍ 1,0 l zásobního roztoku 150 ppm (1,5 g CraftZym® topaz/1 l převařené vody) promícháme se 100 l regenerovaných nebo recyklovaných kvasinek. Skladujte při teplotě do 8°C.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
chtěli bychom Vás informovat o provozní době přes vánoční svátky 2025 – od 23.12. 25 budeme mít upravenou otevírací dobu.
Prodejna v Rakvicích bude otevřena 29.12 a 30.12.25 od 8 do 13 hod.
Prodejna v Klentnici i laboratoř v Rakvicích budou mít od 23.12.25 až do 04.01.26 zavřeno.
Běžný provoz zahájíme opět v pondělí 05.01.2026 ve standardní otevírací době.
Děkujeme za pochopení.