Beerzym® BG SUPER je speciální tekutý enzym pro odbourávání glukánu v pivovarských rmutech při teplotách do 75 °C a v hotovém pivu, aniž by to ovlivnilo stabilitu pěny / udržení hlavy. Hlavní aktivita enzymu je založena na termotolerantní beta-glukanáze (endo-1,3 (4) beta-D-glukanázy EC 3.2.1.6 a endo-1,4-beta-glukanázy EC 3.2.1.4) . Prakticky není přítomna žádná proteinázová aktivita. Degradace glukanu v pivovarských rmutech pro lepší pěnění a filtraci, stejně jako u hotového piva, aby se snížila viskozita a zlepšila filtrace bez ovlivnění stability pěny. Jako endo-enzym Beerzym® BG SUPER hydrolyzuje 1,4-beta-glykosidické vazby v celulóze, laminarinu a dalších glukanech, které se vyskytují zejména v ječmeni. V tomto procesu se glukózové jednotky oddělí. Při aplikaci Beerzym® AMYL HT je třeba dodržovat platné potravinové předpisy dané země.