Vysoce aktivní enzymatický přípravek ß-glukosidázy používaný ke zlepšení chmele a aroma.
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Popis produktu
Beerzym® HopFlower je vysoce aktivní enzymatický přípravek ß-glukosidázy používaný ke zlepšení chmele a aroma. Zvyšuje poměr extrakce aromatických aktivních složek v chmelu. Beerzym® HopFlower se doporučuje používat ve všech pivech obsahujících chmel a zejména v pivech s větším množstvím chmele a velmi chmelových chutí. Beerzym® HopFlower je zvláště účinný u suchého chmelení. Výrobek vyhovuje všem aktuálně platným zákonům a předpisům o potravinách.
Účinek
Beerzym® HopFlower působí na glukosidy, které se nacházejí v chmelu, a uvolňuje aromatickou aktivní složku molekuly. Glukosidy mají aromatickou složku vázanou na glukózovou složku. Účelem enzymatického přípravku je uvolnit aroma komponenty. Celkové zvýšení intenzity aroma závisí na odrůdě chmele, ale obvykle je rychlost extrakce o 25 - 30% vyšší než bez použití Beerzym® HopFlower.
Dávkování
Doporučuje se následující standardní dávka 10 - 20 ml/hl piva (12 - 23 ml/barel)
Pro maximální účinnost doporučujeme přidat Beerzym® HopFlower na začátku procesu „suchého chmelení“. Avšak Beerzym® HopFlower lze také dávkovat kdykoli po fermentaci.
Skladování
Skladovatelnost Beerzym® HopFlower je 36 měsíců při skladování při teplotách mezi 0 °C - 10 °C. Vyšší teploty skladování mohou vést ke snížení aktivity. Teploty nad 20 °C je třeba se vždy vyhýbat. Výrobek bude dodáván bez chlazení, což nemá nepříznivý vliv na produkt nebo jeho aktivitu, protože expozice je velmi krátkodobá. Skladovací nádoby pevně uzavřete a po otevření použijte enzymatický přípravek co nejdříve.