Beerzym AMYL HT


Beerzym® AMYL HT je kapalný speciální enzym pro zkapalňování škrobu při výrobě piva se sladem a látkami pomocnými při odbourávání škrobu metodou odvarového rmutování nebo při odbourávání škrobu ve vařiči obilovin při teplotách do 95 °C.

  • Kód výrobku: 4210002
7 393,10 Kč cena s 21% DPH cena za 10 kg

Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.

Nevíte si rady?
Obraťte se na našeho technologa

Popis produktu

Beerzym® AMYL HT je kapalný speciální enzym pro zkapalňování škrobu při výrobě piva se sladem a látkami pomocnými při odbourávání škrobu metodou odvarového rmutování nebo při odbourávání škrobu ve vařiči obilovin při teplotách do 95 °C. Hlavní aktivita enzymu je založena na termostabilní alfa-amyláze (1,4 - alfa-D-glukan-glukanohydrolaza EC 3.2.1.1). Zkapalnění želatinovaného rozdrceného škrobu v pivovarských rmutech při teplotách do 95 °C. Jako endo-enzym Beerzym® AMYL HT hydrolyzuje 1,4-alfa-D-glykosidické vazby v molekule škrobu. Produkty vytvořené tímto způsobem jsou alfa-limit dextriny a oligosacharidy.

 

Při aplikaci Beerzym® AMYL HT je třeba dodržovat platné potravinové předpisy dané země.

 

Charakteristiky enzymu rozsah aktivity enzymu je mezi pH 5,0 - 9,0, optimální je při pH 6,5 v přítomnosti substrátu a vápníku.

Rozsah teplot se pohybuje od 30 °C do 100 °C, max. 105 °C, optimální teplota je v rozmezí 90 - 95 °C v přítomnosti substrátu, vápníku a optimální hodnoty pH. Diagramy 1 a 2 ukazují vliv teploty a hodnoty pH na enzymatickou aktivitu Beerzym® AMYL HT.

 

Dávkoní

Beerzym® AMYL HT je nezbytný v procesu vaření piva, když v důsledku použití přídavků (ječmen, rýže, kukuřice) není aktivita alfa-amylázy sladové části dostatečná pro zkapalnění škrobu. Dávka enzymu závisí na kvalitě suroviny, teplotě a době kontaktu.

Orientační hodnota 80 - 240 ml/t přídavku

Nařeďte Beerzym® AMYL HT studenou vodou. V případě metody odvarového rmutování se ředění enzymu přidává přímo do rmutovací vody, před přidáním šťávy nebo, pokud používáte vařič obilovin, přidá se k již rafinovanému doplňku. Enzym je aktivní v rozmezí pH kaše až do 95 °C).

Skladoní

Optimální skladování je při 0 - 10 °C. Vyšší skladovací teploty vedou ke snížení životnosti. Vyhněte se teplotám nad 25 °C. Pevně uzavřete obaly a brzy spotřebujte.

Souvisejíci výrobky

CraftZYM tourmaline

CraftZYM tourmaline

ks

od 477,68 Kč 394,78 Kč bez DPH

cena za 100 g Na skladě

Detail
Beerzym CHILL

Beerzym CHILL

ks

od 965,58 Kč 798,00 Kč bez DPH

cena za 1 kg Na skladě

Detail
Beerzym Rapid

Beerzym Rapid

ks

6 782,05 Kč 5 605,00 Kč bez DPH

cena za 1 kus Na dotaz

Detail
CraftZYM opal

CraftZYM opal

ks

od 482,79 Kč 399,00 Kč bez DPH

cena za 1 kg Na dotaz

Detail
CraftZYM onyx

CraftZYM onyx

ks

od 145,20 Kč 120,00 Kč bez DPH

cena za 100 g Na skladě

Detail
CraftZYM garnet

CraftZYM garnet

ks

147,67 Kč 122,04 Kč bez DPH

cena za 1 kus Na dotaz

Detail
Beerzym Combi

Beerzym Combi

ks

2 851,97 Kč 2 357,00 Kč bez DPH

cena za 1 kus Na dotaz

Detail
Beerzym BG SUPER

Beerzym BG SUPER

ks

od 977,68 Kč 808,00 Kč bez DPH

cena za 1 kg Na skladě

Detail
CraftZYM topaz

CraftZYM topaz

ks

od 916,80 Kč 757,69 Kč bez DPH

cena za 0,1 kg Na skladě

Detail
Beerzym PENTA

Beerzym PENTA

ks

od 553,14 Kč 457,14 Kč bez DPH

cena za 1 kg Na skladě

Detail