Fytogenní proteináza ke zlepšení Kolbachova indexu v pivovarských rmutech a chillproofing
a proteinová stabilita hotového piva
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Popis produktu
Beerzym® CHILL je speciální tekutý enzym, který zvyšuje stupeň modifikace proteinu (Kolbachův index) ve sladování a v pivovarských rmutech.
Používá se také k ochlazování hotového piva. Beerzym® CHILL je aktivní v teplotním rozmezí mezi 4 °C a 70 °C.
Hlavními složkami Beerzym® CHILL jsou enzymy papain a chymopapain (peptidylpeptidhydrolazy EC 3.4.22.2). Když se používá ve sladování, Beerzym® CHILL zvyšuje proteázovou aktivitu, zvyšuje hladiny volného aminového dusíku (FAN) a Kolbachův index hotového sladu. Rovněž zkracuje dobu klíčení beze změny kvality sladu. Když se přidá do rmutu,
Beerzym® CHILL zlepšuje výtěžek extraktu a zvyšuje stupeň modifikace proteinu, což vede k lepší retenci hlavy v baleném pivu. Kromě toho se zlepší korekce chladu a stabilita proteinu. Při použití v nefiltrovaném a filtrovaném pivu má Beerzym® CHILL zlepšenou stabilitu chladu a bílkovin, což prodlužuje trvanlivost. Jako endoenzym,
Beerzym® CHILL hydrolyzuje proteiny, peptidy, amidy a estery reakcí s alkalickými aminokyselinovými, leucinovými nebo glycinovými segmenty molekuly. Snadno koagulovatelné proteiny s vysokou molekulovou hmotností se štěpí na menší středně velké proteiny, peptidy a aminokyseliny. Rozsah aktivity enzymu je mezi pH 3,5 a 10,5, s optimem při pH 7,5 v přítomnosti substrátů a redukčních činidel.
Teplotní rozmezí enzymu je mezi 4 °C a 85 °C, s optimem při 60 - 70 °C v přítomnosti substrátů a redukčních činidel.
Při aplikaci Beerzym® CHILL dodržujte všechna státní a místní pravidla a předpisy.
Vážení zákazníci,
vinařská sezóna, nejdůležitější období pro vinaře, je v plném proudu, proto vzhledem k narůstajícímu počtu objednávek se doba dodání zboží může prodloužit.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K POVODŇOVÉ SITUACI:
vzhledem k povodňové situaci dojde k dočasnému zpoždění v doručování zásilek v nejvíce postižených oblastech, Moravskoslezkém a Olomouckém kraji.
Děkujeme za pochopení.