Popis produktu
Beerzym® Rapid je speciální enzym, který zabraňuje tvorbě diacetylu během fermentace a skladování. Hlavní enzymatická
aktivita je založena na alfa-acetolaktát dekarboxyláze. Zabraňuje tvorbě diacetylu v pivu přímou přeměnou ?-acetolaktátu na
acetoin. ?-acetolaktát, prekurzor diacetylu, vzniká během fermentace a skladování. Beerzym® Rapid rozkládá ?-acetolaktát a
brání mu v reakci a tvorbě diacetylu.
Beerzym® Rapid je mírně zakalená tekutá enzymová suspenze. Při použití při vaření enzym zkracuje dobu zrání, uvolňuje
skladovací nádoby a zvyšuje kapacitu pivovaru. Beerzym® Rapid je ?-acetolaktát dekarboxyláza aktivní při nízkých teplotách,
která se přidává do studené mladiny na samém začátku fermentace. Beerzym® Rapid tedy vede k rychlejší harmonizaci chutě
a zrání zeleného piva, výrazně zkracuje dobu zrání.
Při aplikaci Beerzym® Rapid prosím dodržujte všechna federální, státní a místní pravidla a předpisy.