ZÁKLADNÍ SADA SENZORICKÝCH STANDARDŮ
Rozšiřte své senzorické schopnosti a zdokonalte svůj nos a chuťové buňky s naší 'Senzorickou sadou vad' do piva.
Tato sada vám přináší unikátní možnost identifikovat osm různých vad, které se mohou v pivu vyskytovat a ovlivnit tak jeho kvalitu.
Senzorická sada pivních vad je nejen nástrojem pro zdokonalení vašich dovedností, ale také skvělým darem pro všechny pivní nadšence.
Co sada obsahuje
Osm lahviček (po 10 ml) základních chutí/vůní
1. Diacetyl | máslo
2. Dimethylsulfid | kukuřice
3. Ethylacetát | lak na nehty
4. Isoamylacetát | banánová
5. 2,6-dichlorfenol | medicinální
6. Acetaldehyd | zelené jablko
7. Kyselina citronová | kyselá
8. t-2-nonenal | lepenka
+ 2 tréninkové vady, které si lze připřavit
oxidačná | černý rybíz, kočka, cherry, sirupová až medovou
světelná/letinková | skunk, pavilon opic
K sadě jsou přiloženy pipety pro dávkování kapalných standardů (používejte vždy stejnou pipepipetu pro daný vzorek, aby nedošlo ke kontaminaci aroma).
Po použití je pečlivě propláchněte vodou a nechte vyschnout.
Jak využít sadu
Každé dávkování standardů odpovídá koncentraci, kterou by měl profesionální degustátor rozpoznat na degustační zkoušce.
Jedna sada umožňuje vytvořit minimálně šest pokusů pro každou vadu.
Přidávejte roztok do 500 ml piva - stylu ležák 10° (pivo není součástí).
Připravené vzorky se degustují při teplotě 10-14°C.
Uchovávejte v dobře uzavřených originálních obalech, v chladu a temnu.
Trvanlivost roztoků je 6 měsíců.
Teoretický průvodce cizích chutí v pivu slouží kniha - Senzorická analýza piva.
*Poznámka Tato sada nenahrazuje profesionální degustační kurzy, ale slouží jako výborný doplněk ke zkoušení a zdokonalování senzorických schopností u vás doma.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
OTEVÍRACÍ DOBA 1.5. A 8.5.2025.
Prodejna Rakvice a Klentnice - ZAVŘENO.
Laboratoř - ZAVŘENO.
E-shopové objednávky budou zpracovány následující pracovní den.
Děkujeme.