Svěží světlá bomba, která Vás překvapí dávkou ovocné chmelové vůně. Svěží vůně je vyvážená sladovou chutí.
Slad dle receptuChmel dle receptu Kvasnice Safale US - 05Sáček na chmelDextróza není součást baleníSlady v setu jsou pomleté.
C-HOPs American Pale Ale
Pale Ale Weyermann – 4,3 kg
Carahell Weyermann – 720 g
Caraaroma Weyermann – 200 g
Mnichovský I Weyermann – 160 g
Chmel Columbus – 70 g
Chmel Centennial – 60 g
Chmel Cascade – 35 g
Kvasnice Safale US – 05
Slad dáme do 14 l vody o teplotě 37 °C, zahříváme a následně držíme při těchto teplotách
53 °C – 15 minut
67 °C – 75 minut
78 °C – 5 minut
Všechno z hrnce přemístíme do vyslazovací nádoby (platí pro „dvoukýblovou metodu“) a pomalu přecezujeme.(Vyslazujeme), sladina teče do hrnce, ve kterém jsme vařili. Prvních cca 5 litrů sladiny, které nám vytečou, nalijemezpět do vyslazovací nádoby, potom doléváme vodu o teplotě 80 °C, vyslazování končíme v momentě, kdy nám teče už jen mírně zabarvená, málo sladká tekutina (sladina). Slad pohltí část vody, je tedy nutné dolít sladinu v hrnci vodou na požadované množství (v tomto případě 23 l). Sladinu přivedeme k varu a následuje chmelovar.
Chmelovar (100 °C) – celková doba chmelovaru je 60 minut, postupně se přidávají chmely
1. začátek varu 10 g Columbus – vaříme 60 minut
2. po 45 minutách 12 g Columbus a 12 g Centennial – vaříme 15 minut
3. po 55 minutách 12 g Columbus a 12 g Centennial – vaříme 5 minut
Po ukončení chmelovaru máme tzv. mladinu, tu rychle zchladíme na 22 °C (zákvasná teplota) a poté přemístíme hadičkou do kvasné nádoby (pozor na chmel na dně hrnce). Pokud nemáme chladič, hrnec s mladinou zchladíme.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice