Lyofilizované suché vinné kvasinky
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Hybridní (cerevisiae x bayanus)
POPIS VÝROBKU
Oenoferm® X-thiol jsou kvasinky disponující enzymatickou výbavou umožňující uvolňování 3MH a 4MMP z jejich vazeb na Glutathion a Cystein. Později zmíněné jsou aminokyseliny, které hrají zásadní roli v ochraně vína před oxidací a výživě kvasinek. Volatilní thiol 3MH (3-merkapto-1-hexanol) je ve své acetátové formě 3MHA/A3MH vznikající ve značné míře právě během vinifikace vlivem metabolismu pouze určitých kmenů kvasinek vnímatelný již v koncentracích 4ngl/l ve srovnání s 60ngl/l u 3MH, to je až 15ti násobně nižší množství. 3MH/3MHA má vůni připomínající marakuju a citrusové plody, 4MMP (4-merkapto-4-methypentan-2ol) je sloučenina s vůní po zimostrázu, černém rybízu a listu černého bezu. Tyto dvě sloučeniny jsou základním nositelem odrůdové aromatiky u odrůd jako je Sauvignon Blanc, Ryzlink a jsou významnou součástí aromatického profilu hybridních odrůd jako je např. Hibernal. Vzhledem k náchylnosti k oxidaci a nejvyšší extrakci při vyšších lisovacích tlacích je vhodné použití technologie využívající lisování pod ochranou atmosférou. Viz. Systém Bucher Vaslin Inertys. Vhodné je také následně použití enzymu Oenoferm X-Thiol, k maximalizaci využití získaných aromatických prekurzorů.
Kvasinky mimo jiné produkují nízký objem SO2 a H2S. Mají střední nároky na dusíkatou výživu. Dobrý výtěžnost alkoholu. Doporučená teplota fermentace 18 - 22 °C. Schopné fermentovat od 15 °C.
Jedinečné technologické zázemí a znalosti získané dlouholetou spoluprací dali vzniknout této špičkové Francouzsko-Německé technologii umožňující produkci vín na světové úrovni.
(více informací na vyžádání)
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
VELIKONOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA!
Pátek 18.4. a pondělí 21.4. - prodejna Rakvice a Klentnice - ZAVŘENO.
Sobota 19.4. - prodejna Rakvice a Klentnice - OTEVŘENO 8-11h.
E-shopové objednávky vytvořené ve čtvrtek po 10h budou expedovány v úterý 22.4.
Děkujeme.