Dubové čipsy se středním pálením
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Dubové čipsy se středním ožehem, které lze využít při výrobě vína i piva.
Původ Amerika
A. Výroba vína
Dubové čipsy mají podobný efekt jako při zrání v barikových sudech. Pozitivní účinek dubového dřeva na chuť a vůni vín. Vytváří vyrovnané tóny dřeva a vanilky. Pro dosažení optimálních vlastností, je možné kombinovat různé druhy čipsů. Pomočí čipsů je možné překrytí nezralých tónů, slabších těkavých projevů a zakulacení senzoricky kostrbatých vín, nebo vytvoření dojmu barikových vín.
B. Výroba piva
V pivu vytváří chuťový efekt ležení v dubovém sudu.
Aplikace
Tyto čipsy z francouzského dubu mohou být přidány do piva kdykoli (ideální je umíštění v tanku, KEGu nebo kyvetě). Podle typu piva, použitých čipsů a dávkovaného množství může být kontaktní čas od několika dnů až po více dnů.
Dávkování
Podle požadované intenzity 50-300 g/ 100 l. Kontaktní čas - obvykle 5 - 30 dní.
Pro zesílení rozvoje aromat dřeva a ožehu se doporučuje kontakt s kyslíkem. Přečerpávání nebo míchání se vzduchem způsobí zakulacení a harmonizaci taninů a aromat ožehu.
Čipsy se vyrábějí z amerického, francouzského nebo německého dubu. Rozhodující pro použití je rychlost růstu dubu a také klima lokality. Upřednostňuje se pomalý růst dubu a chladné klima.
Vážení zákazníci,
z technických důvodů nefunguje platba GP Webpay. Využít můžete platbu na dobírku nebo bankovním převodem.
Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení.