Dubové čipsy bez ožehu
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Dubové čipsy bez ožehu, které lze využít při výrobě vína i piva.
Původ Německo
Velikost malé
A. Výroba vína
Dubové čipsy mají podobný efekt jako při zrání v barikových sudech. Vylepšují taninovou strukturu vín. Efekt stabilizace barvy spočívá na vázání extrahovaných fenolů z netoustovaného dřeva s nestabilními monomery fenolů ve víně. Přitom vznikají stabilní polymerové struktury.
B. Výroba piva
V pivu vytváří chuťový efekt ležení v dubovém sudu. Dodávají v chuti čerstvost a jemnou ovocitost.
Aplikace
Tyto čipsy z francouzského dubu mohou být přidány do piva kdykoli (ideální je umíštění v tanku, KEGu nebo kyvetě). Podle typu piva, použitých čipsů a dávkovaného množství může být kontaktní čas od několika dnů až po více dnů.
Dávkování
Podle požadované intenzity 50-300 g/ 100 l. Kontaktní čas - obvykle 5 - 30 dní.
Čipsy se vyrábějí z amerického, francouzského nebo německého dubu. Rozhodující pro použití je rychlost růstu dubu a také klima lokality. Upřednostňuje se pomalý růst dubu a chladné klima.
Vážení zákazníci,
vinařská sezóna, nejdůležitější období pro vinaře, je v plném proudu, proto vzhledem k narůstajícímu počtu objednávek se doba dodání zboží může prodloužit.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K POVODŇOVÉ SITUACI:
vzhledem k povodňové situaci dojde k dočasnému zpoždění v doručování zásilek v nejvíce postižených oblastech, Moravskoslezkém a Olomouckém kraji.
Děkujeme za pochopení.