Směs hydrolyzovaných a kondenzovaných taninů.
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Popis produktu
Tannivin® Amarena zvýrazňuje ovocné tóny potenciálně přítomné v hroznech a vínech, stabilizuje redukční potenciál červených vín a odstraňuje nežádoucí tóny způsobené thioly a jinými sloučeninami síry. U vín, která jsou přestárlá, zesiluje ovocné tóny červeného ovoce a přináší svěží nuance, které vína omlazují a činí je příjemně pitelnými. Současně podporuje a uchovává některé aromatické látky, jako jsou monoterpenoly, ß-ionon a ß-damascenon – molekuly přirozeně přítomné ve víně v malém množství, které odpovídají za ovocné vjemy. Navíc zjemňuje vína s vyšším obsahem alkoholu. Díky extrakční technice jsou zachovány vjemy jemnosti, struktury a sladkosti a svíravost je snížena. Obecně se zvýrazňují tóny třešní, malin a červeného ovoce. Jedná se o směs hydrolyzovaných a kondenzovaných taninů, kterou lze použít u červených vín během kvašení, macerace a zrání. Uvedené informace odpovídají aktuálním znalostem a zkušenostem, ale nezbavují uživatele povinnosti dodržovat bezpečnostní a ochranné předpisy a správné použití. Povoleno dle Nařízení Komise EU č. 2019/934. Uživatel musí ověřit soulad s národními předpisy. Laboratorně testováno na čistotu a kvalitu.
Hlavní výhody
Zvýrazňuje ovocné tóny (třešeň, malina, červené ovoce)
Stabilizuje redox potenciál červených vín
Odstraňuje sirné a jiné rušivé pachy
Oživuje starší vína a zlepšuje pitelnost
Vhodné i pro vína s vyšším alkoholem
Použití
Fermentace, macerace i zrání červených vín
Dávkování
1–10 g / 100 L
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice