Směs hydrolyzovaných a kondenzovaných taninů
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Tannivin® Amalfi - zvyšuje odolnost vůči oxidaci, reaguje s kyslíkem a chrání prekurzory aromatických složek. Přispívá ke zvýraznění květinových a citrusových aromatických tónů, zlepšuje strukturu vína a působí omlazujícím efektem.
Používá se především u bílých, ale také u červených vín během alkoholového kvašení, macerace a zrání.
Uvedené informace odpovídají aktuálním znalostem a zkušenostem, avšak nezbavují uživatele povinnosti dodržovat bezpečnostní a ochranné předpisy a správné používání.
Povoleno dle Nařízení Komise EU č. 2019/934. Uživatel musí ověřit soulad s národními předpisy.
Laboratorně testováno na čistotu a kvalitu.
Hlavní výhody
Zvýrazňuje květinové a citrusové aroma (např. citron)
Zlepšuje strukturu vína a dodává mu svěžest
Chrání víno před oxidací
Zachovává a podporuje aromatické látky
Vhodné pro bílá i červená vína
Použití
Bílá vína během vinifikace nebo před lahvováním
Červená vína během alkoholového kvašení, macerace i zrání
Dávkování a použití
Požadovanou dávku je nutné vyhodnotit laboratorními testy v závislosti na odrůdové charakteristice vína a použité vinařské technice. Na základě našich zkušeností doporučujeme senzorický test jako závěrečné posouzení.
Obecné doporučení
Rehydratace připravte 20–30% roztok rozpuštěním taninu ve vodě o teplotě 40–50 °C, intenzivně protřepejte a nechte roztok 4–5 hodin vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přidejte do vína a dobře promíchejte.
Doporučuje se použít nerezové nebo plastové nádoby k rehydrataci, aby nedošlo ke kontaktu taninu se rzí nebo železem a následné tvorbě nerozpustného černého derivátu taninu s následnou sedimentací. Granulovaná forma Tannivin® Amalfi usnadňuje disperzi ve vodě a víně a snižuje tvorbu dráždivého prachu.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě. Balení, které bylo otevřeno, následně řádně utěsněte a co nejdříve spotřebujte.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice