Pšeničný špaldový slad.
Slad z pšenice Špaldy®.
Špalda je druh pravěké pšenice, která se pěstovala už před 8000 lety a postupem času ustoupila novým šlechtěným pšeničným odrůdám. Má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin, než klasická pšenice, proto v současnosti zažívá renesanci v odvětví zdravé výživy. Slad ze špaldy je málo známý, tradičně se používá ve Švýcarsku a Německu do piv typu Dinkelbier. Špalda má oproti klasické pšenici typicky oříškovou chuť. Tato surovina otevírá nové dimenze domovarnického experimentování. Lze z ní vařit piva jak na způsob klasických pšeničných pivních stylů, tak zabrousit např. do piv typu Saison, Wild Ale, Bock nebo totálně popustit uzdu fantazii. Barva 3 - 5 EBC Celkový podíl ve směsi sladů až 80 % Vyrábí sladovna Weyermann.
*Na tento produkt se nevztahuje zákaznická sleva.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
OTEVÍRACÍ DOBA 1.5. A 8.5.2025.
Prodejna Rakvice a Klentnice - ZAVŘENO.
Laboratoř - ZAVŘENO.
E-shopové objednávky budou zpracovány následující pracovní den.
Děkujeme.