Refraktometr na destiláty

Optický refraktometr pro měření kvasu a ovocných šťáv se stupnicí Brix

ks
1 196,36 Kč cena s 21% DPH

Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.

Nevíte si rady?
Obraťte se na našeho technologa

Jedná se o optický refraktometr (brixmetr) vybavený stupnicí v rozsahu 0 až 32 °Bx. Přesnost měření činí 0.2 %. Vhodný pro měření obsahu cukru v ovocných a zeleninových kvasech. Lze s ním též měřit koncentraci olejových emulzí (obsah oleje ve vodě), kvalitu mléčných nápojů, kravské mlezivo (kolostrum) a tak podobně.

 

Tento refraktometr lze použít také pro pěstitelské pálení ovoce nebo přípravu stále populárnějšího nápoje Cider (Cyder, Cidre, Sidr, někdy také Sajdr) - především pro měření cukernatosti ovocného rmutu a kvasu při procesu fermentace (přirozené alkoholové kvašení). Cukernatost zralého ovoce, které je pro přípravu kvasu pro pálenky nejvhodnější, se pohybuje mezi cca 20 až 30 °Bx

Příklad 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Jinými slovy, ve 100 g cukerného roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.

Refraktometr je vybaven automatickou kompenzací teploty.

 

Postup měření

Měření nápojů je velmi jednoduché. Na optickou část refraktometru stačí kápnout měřenou látku, přiklopit krytku hranolu (tím se látka lépe rozprostře po měřícím hranolu), přiložit oko k okuláru, podívat se proti světlu (případně doostřit) a na stupnici můžete pohodlně odečíst výslednou hodnotu.

 


 

Vážení zákazníci,


ve dnech 16.-18.5.2024 bude probíhat INVENTURA.

Prodejny v Rakvicích a v KlentnicI budou UZAVŘENY.

Laboratoř - OTEVŘENO.

E-shopové objednávky vytvořené od středečních 15:00 h budou vyřizovány v pondělí 20.5.2024

Děkujeme za pochopení.