Refraktometr na destiláty

Optický refraktometr pro měření kvasu a ovocných šťáv se stupnicí Brix

ks
1 196,36 Kč cena s 21% DPH

Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.

Nevíte si rady?
Obraťte se na našeho specialistu

Jedná se o optický refraktometr (brixmetr) vybavený stupnicí v rozsahu 0 až 32 °Bx. Přesnost měření činí 0.2 %. Vhodný pro měření obsahu cukru v ovocných a zeleninových kvasech. Lze s ním též měřit koncentraci olejových emulzí (obsah oleje ve vodě), kvalitu mléčných nápojů, kravské mlezivo (kolostrum) a tak podobně.

 

Tento refraktometr lze použít také pro pěstitelské pálení ovoce nebo přípravu stále populárnějšího nápoje Cider (Cyder, Cidre, Sidr, někdy také Sajdr) - především pro měření cukernatosti ovocného rmutu a kvasu při procesu fermentace (přirozené alkoholové kvašení). Cukernatost zralého ovoce, které je pro přípravu kvasu pro pálenky nejvhodnější, se pohybuje mezi cca 20 až 30 °Bx

Příklad 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Jinými slovy, ve 100 g cukerného roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.

Refraktometr je vybaven automatickou kompenzací teploty.

 

Postup měření

Měření nápojů je velmi jednoduché. Na optickou část refraktometru stačí kápnout měřenou látku, přiklopit krytku hranolu (tím se látka lépe rozprostře po měřícím hranolu), přiložit oko k okuláru, podívat se proti světlu (případně doostřit) a na stupnici můžete pohodlně odečíst výslednou hodnotu.

PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice


 

Současně zákazníci kupují

Erbslöh pH-Senker

Erbslöh pH-Senker

ks

od 434,39 Kč 359,00 Kč bez DPH

cena za 1 kg Na skladě

Detail
Vitamon® Combi

Vitamon® Combi

ks

od 31,46 Kč 26,00 Kč bez DPH

cena za 50 g Na skladě

Detail
Oenoferm® Freddo

Oenoferm® Freddo

ks

od 56,00 Kč 50,00 Kč bez DPH

cena za 20 g Na skladě

Detail
Kvasná zátka

Kvasná zátka

ks

16,42 Kč 13,57 Kč bez DPH

cena za 1 kus Na skladě

Detail