Zboží po datu minimální trvanlivosti!
BOK a zachování přírodní kyseliny citrónové
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Zboží po datu minimální trvanlivosti!
Oenologická kultura bakterií druhé generace negativní na citráty pro redukované diacetylové a acetátové vytváření pevných ovocných vín. Progresivní kmen Oenococcus oeni CN2 se vyznačuje lepším přijímáním živin, u nichž je zřejmá vyšší míra množení a tím se urychlí odbourání kyseliny jablečné. Erbslöhem patentovaná aktivizující metoda snižování nedostatku kyseliny pantothenové podporuje rychlý start malolaktické fermentace.
Popis výrobku
MaloStar Fruit umožňuje biologické odbourání kyselin (BOK) ve víně, u něhož by měla být zachována přírodní kyselina citrónová z hroznů a upevněna ovocnost. Touto zdokonalenou citrát-negativní selekcí se získá potenciál vedlejších aromatických složek, které se ztrácí při spontánní BOK resp. při BOK s tradiční startovací kulturou. V senzorice dodávají kyseliny vínům svěžest a strukturu a podporují vyvážený poměr chuťových komponentů vín. Citrát-negativní znamená, že bakteriální kultuře MaloStar Fruit chybí schopnost rozkladu kyseliny citrónové. Současně nedochází ke tvorbě diacetylu z kyseliny citrónové, který vede k vytváření mléčných resp. máslových tónů, a díky široké plnosti chuti se překrývají ovocně svěžími aromaty.
MaloStar Fruit nabízí největší jistotu BOK, neboť citrát-negativní vlastnost díky obsahu kyseliny citrónové brání dodatečné tvorbě těkavých kyselin, které se vždy vytvářejí při spontánním BOK resp. při BOK s tradiční startovací kulturou. Speciální kultivační metoda a aktivace startovací kultury podle patentovaného postupu zabraňuje případné tvorbě těkavých kyselin z glukózy během BOK, která je způsobená nedostatkem kyseliny pantotenové.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
OTEVÍRACÍ DOBA 1.5. A 8.5.2025.
Prodejna Rakvice a Klentnice - ZAVŘENO.
Laboratoř - ZAVŘENO.
E-shopové objednávky budou zpracovány následující pracovní den.
Děkujeme.