Dubové čipsy bez ožehu
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Dubové čipsy bez ožehu, které lze využít při výrobě vína i piva.
Původ Německo
Velikost malé
A. Výroba vína
Dubové čipsy mají podobný efekt jako při zrání v barikových sudech. Vylepšují taninovou strukturu vín. Efekt stabilizace barvy spočívá na vázání extrahovaných fenolů z netoustovaného dřeva s nestabilními monomery fenolů ve víně. Přitom vznikají stabilní polymerové struktury.
B. Výroba piva
V pivu vytváří chuťový efekt ležení v dubovém sudu. Dodávají v chuti čerstvost a jemnou ovocitost.
Aplikace
Tyto čipsy z francouzského dubu mohou být přidány do piva kdykoli (ideální je umíštění v tanku, KEGu nebo kyvetě). Podle typu piva, použitých čipsů a dávkovaného množství může být kontaktní čas od několika dnů až po více dnů.
Dávkování
Podle požadované intenzity 50-300 g/ 100 l. Kontaktní čas - obvykle 5 - 30 dní.
Čipsy se vyrábějí z amerického, francouzského nebo německého dubu. Rozhodující pro použití je rychlost růstu dubu a také klima lokality. Upřednostňuje se pomalý růst dubu a chladné klima.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
chtěli bychom Vás informovat o provozní době přes vánoční svátky 2025 – od 23.12. 25 budeme mít upravenou otevírací dobu.
Prodejna v Rakvicích bude otevřena 29.12 a 30.12.25 od 8 do 13 hod.
Prodejna v Klentnici i laboratoř v Rakvicích budou mít od 23.12.25 až do 04.01.26 zavřeno.
Běžný provoz zahájíme opět v pondělí 05.01.2026 ve standardní otevírací době.
Děkujeme za pochopení.