Žitný slad.
Barva (EBC) 4 - 10
Extrakt v sušině 81 %
Používá se převážně na výrobu žitnýh piv (Roggenbier), dá se s ním však experimentovat a přidat jej také do piv typu Ale, Porter, Bock, …. Pivu dodává typickou chuť a aroma žita, slouží také k podtržení sladové chuti v pivu.
Celkový podíl ve směsi sladů až 60 %.
Žitný slad použitý ve větším množství má tendenci zhoršit průběh vyslazování (žito se rozvaří podobně jako rýže a může tak zacpat odtokové kanálky), doporučujeme proto v průběhu rmutování udělat při teplotě 45 °C prodlevu 25 minut. Dojde květšímu rozložení betaglukanů, tím pádem ke snížení viskozoty a tento problém se částečně eliminuje."
*Na tento produkt se nevztahuje zákaznická sleva.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice