Chuť a vůně K.1 Hlavní charakteristika Voss má ovocné pomerančové a citrusové tóny. Při vysokých teplotách kvašení je intenzita chuti a vůně střední až vysoká, při nižších teplotách bude méně intenzivní. Fermentace K.1 Voss fermentuje mezi 18 °C (64 °F) a 42 °C (107 °F). Čím vyšší je teplota kvašení, tím rychleji je kvašení. Při nejvyšší teplotě můžete očekávat kvašení piva za 48 hodin nebo rychleji. Když fermentace probíhá při nízkých teplotách, můžete očekávat, že doba fermentace bude delší. Pro zajištění zdravého kvašení se doporučuje přidat kvasinkovou výživu. Pitching – Dávkování kvasnic Kvasnice přidávejte přímo do mladiny posypáním po povrchu. Ujistěte se, že mladina má teplotu vyšší než 20 °C (68 °F). Dávkování 5 g/20-30 l. Při fermentaci pod 20 °C (68 °F) nebo vysoké gravitaci zvyšte na 10 g/20 l. Vůně Ovocné tóny s pomerančem a citrusy Prokvašení 93% - 96% Flokulace střední Teplotní rozmezí 18 – 42 °C (64 – 107 °F) Tolerance na alkohol 12% ABV Fermentaci lze ukončit do 48 hodin.
Upozornění v letních a zimních měsících nenechávejte balíky s kvasinkami úložných v boxech déle, než je nezbytně nutné.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice