Dubové kostky se středním pálením
Dubové kotky vyrobené z francouzského dubu. Pozitivní účinek dubového dřeva na chuť a vůni vín.
Produkt a účinek
Senzorická optimalizace, vylepšení taninové struktury, stabilizace barvy vín. Vznik vanilko-dřevitých tónů a kouřových arom, zakrývání ostrých, nezralých, tříslovitých komponentů. Doplněk při přípravě barrique vín. Aplikuje se do čistých vín.
Dávkování
Podle požadované intenzity od 200-400 g/hl za obvykle kontaktní doby 3-5 měsíců.
Pro zesílení rozvoje aromat dřeva a ožehu se doporučuje kontakt s kyslíkem. Přečepávání nebo míchání se vzduchem způsobí zakualcení a harmonizaci taninů a aromat ožehu.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice