Plod jalovce (jalovčinka)
Polozapomenutá přísada do piva, která dodává borovou, kořenitou, hořce nasládlou, pryskyřičnou chuť. Přidává se do tradičního finského pivního stylu Sahti, nebo v některých oblastech Belgie do piv typu Tripel. Poslední dobou jsou jalovčinky přísadou, která v řemeslném pivovarnictví nabývá na popularitě. Lze ji přidat do vánočních piv, růzdných klonů stoutů a porterů, nebo do hybridů IPA.
Plody jalovce jsou močopudné, prokrvují sliznici trávícího traktu a zlepšují trávení. Působí proti nadýmání, ulehčují i dýchání.
Obvyklé dávkování na 20 l piva je 5-30 g rozmačkaných jalovčinek 10 minut před koncem chmelovaru.
PRONECO s.r.o., č.p. 78, 692 01 Klentnice
Provozovna Nádražní 934, 691 03 Rakvice
Vážení zákazníci,
OTEVÍRACÍ DOBA 1.5. A 8.5.2025.
Prodejna Rakvice a Klentnice - ZAVŘENO.
Laboratoř - ZAVŘENO.
E-shopové objednávky budou zpracovány následující pracovní den.
Děkujeme.