Kvasnice pro svrchní kvašení piv typu Kveik podle Norské tradice.
Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Popis K.22 Stalljen Kveik pochází od Stiga Seljeseta z Hornindalu v Norsku. Historické bylo hlavním průmyslovým odvětvím v Hornindale zemědělství a kování kosy. Farma Seljeset byla tradiční soběstačná farma se zvířaty. Název Stalljen znamená stáj a pochází z jejich staré koňské stáje, v níž se nyní nachází soukromá hospoda a pivovar. Chuť a vůně K.22 Stalljen má tóny jablek a zralého ovoce s nádechem hřebíčku a anýzu. Při vysokých teplotách kvašení je intenzita chuti a vůní střední až vysoká a při nižších teplotách bude méně intenzivní a získáte pěkné, svěží pivo jako ležák. Fermentace K.22 Stalljen fermentuje mezi 18 °C (64 °F) a 42 °C (107 °F). Čím vyšší je teplota kvašení, tím rychleji je kvašení. Při nejvyšší teplotě můžete očekávat kvašení piva za 48 hodin nebo rychleji. Když fermentace probíhá při nízkých teplotách, můžete očekávat, že doba fermentace bude delší. Pro zajištění zdravého kvašení se doporučuje přidat kvasinkovou výživu. Pitching – Dávkování kvasnic Kvasnice přidávejte přímo do mladiny posypáním po povrchu. Ujistěte se, že mladina má teplotu vyšší než 20 °C (68 °F). Dávkování 5 g/20-30 l. Při fermentaci pod 20 °C (68 °F) nebo vysoké gravitaci zvyšte na 10 g/20 l. Vůně Tóny jablek a zralého ovoce s nádechem hřebíčku a anýzu. Prokvašení 93% - 96% Flokulace střední Teplotní rozmezí 18 – 41 °C (64 – 106 °F) Tolerance na alkohol 12% ABV Fermentaci lze ukončit do 48 hodin.
Upozornění v letních a zimních měsících nenechávejte balíky s kvasinkami úložných v boxech déle, než je nezbytně nutné.
Vážení zákazníci,
otevírací doba 13.-14.12.2024.
Pátek 13.12.2024 - prodejny Rakvice, Klentnice, Laboratoř a e-shop do 14:00h.
Sobota 14.12.2024 - prodejny Rakvice a Klentnice - ZAVŘENO.
Děkujeme za pochopení.