Původem z Anglie, tento kmen dokáže prokvasit při správném použití až do výše 25% alkoholu.Jedná se o kvasnice, které vytvářejí vysoký obsah esterů úměrně se zvyšujícím se obsahemcukrů. Sladový charakter převažuje obzvláště v pivech s nízkých obsahem cukrů.
Stupeň prokvašení >80%
Doporučená zákvasná teplota 18-20°C
Sedimentace střední
Alkoholová tolerance velmi vysoká(15%+)
Objem 40 ml
Kvasinky jsou skladovány v chladu, dle doporučení výrobce. Při balení dáváme ke kvasinkám namražený gelový polštář, který údrží optimální teplotu kvasinek, kvasinky jsou dále zabaleny v několika vrstvách, tak aby byly co nejvíce izolovány od venkovní teploty. Objednávky s tekutými kvasinkymi kvasinkami odesíláme v pondělí, úterý a ve středu, tak aby byla jistota, že balík nezůstane u přepravce přes víkend.