Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Windsorské kvasinky jsou pravým anglickým kmenem, který produkuje vyváženou ovocnou vůni a dodává pivu jemnou čerstvost. Piva bývají obvykle popisovány jako plnohodnotné, ovocité anglické Ale. Pivovary si vybírají kmen Windsor, aby vyráběly piva od Pale Ale po Porter s mírným obsahem alkoholu a chutí typickou pro britskou pivní tradici.
Škála piv vařených s těmito kvasinkami je velká, typicky se s nimi vaří tyto pivní styly Milds, Bitters, Irish Reds, anglické hnědé Ales, Porter a Sweet Stout.
Teplota kvašení 15-22°C
Dávkování 11 g na 20 l mladiny
Alkoholová tolerance až 12% alk.
Návod k použití 11 g kvasinek přidejte do sterilní vody nebo do mladiny o objemu minimálně 150ml a o teplotě 27°C ± 3°C. Nechte stát 15-30 minut. Jemně zamíchejte a vlijte do fermentační nádoby. Kvasinky také můžete nasypat přímo do mladiny ve fermentační nádobe, jejíž teplota je nad 20°C. Kvasinky e rovnoměrně rozesypte po hladině. Nechte stát 30 minut, poté zamíchejte mladinu a provzdušněte.
Uchovejte v suchu a při teplotě menší než 10°C.