Registrujte se a získejte 4% slevu na veškerý náš sortiment.
Belle Saison je kmen belgických pivovarských kvasinek vybraných speciálně pro schopnost vytvářet piva ve stylu Saison. Původně byl určen pro fermentaci v teple, při tradičních výrobních metodách „Farmhouse“, nyní simůžete při vhodné teplotě tento tradiční pivní styl vykvasit i doma. Pivo je jemné, ovocné, kořeněné a osvěžující.
Doporučujeme na pivní styl Saison.
Teplota kvašení 15-35°C, ideálně 30°C
Dávkování 11 g na 20 l mladiny
Alkoholová tolerance až 15% alk.
Návod k použití 11 g kvasinek přidejte do sterilní vody nebo do mladiny o objemu minimálně 150ml a o teplotě 27°C ± 3°C. Nechte stát 15-30 minut. Jemně zamíchejte a vlijte do fermentační nádoby. Kvasinky také můžete nasypat přímo do mladiny ve fermentační nádobe, jejíž teplota je nad 20°C. Kvasinky e rovnoměrně rozesypte po hladině. Nechte stát 30 minut, poté zamíchejte mladinu a provzdušněte.
Uchovejte v suchu a při teplotě menší než 10°C.