Úvod » Mladinové koncentráty » Dry stout Vik Beer


        

Dry stout Vik Beer

akce

Skladem

 

330,0 Kč
Cena bez DPH: 258,3 Kč
Cena s DPH (15 %):
297,0 Kč

do košíku:
  ks  

Koncentrát na výrobu 12 nebo 18 l černého piva dry stout.

K tomuto výrobku doporučujeme přikoupit 2 kg kvasného cukru (nejlépe dextrozy).

Návod k přípravě:

 

1.Vytáhněte sáček s kvasinkami, který se nachází pod uzávěrem.

2. Plechovku s extraktem namočte do horké vody na 10 minut.

3. Nalijte extrakt do vysterilizované kvasné nádoby a přidejte 3 l horké, nebo vařící vody a 1 kg cukru.

4. Míchejte dokud se vše nerozpustí.

5. Přidejte studenou vodu.

6. Míchejte 5 minut.

7. Jakmile tekutina dosáhne teploty 18-24 C, přidejte kvasinky a hodně promíchejte.

8. Uzavřete kvasnou nádobu a do kvasné zátky nalejte vodu.

9. Kvašení bude probíhat 5-8 dní, naměřená hustota po konci kvašení by měla být zhruba 1.013 (v případě přípravy 18 l), nebo 1.016 (v případě přípravy 12 l).

10. Nalahvujte a přidejte cukr 5g/l (lze použít také dextrozu). Poté nechejte 2 týdny při teplotě 18-24

C, následně na další 2 týdny přemístěte do chladu. Po uplynutí této doby je pivo připravené ke konzumaci.

 

 

Celkový objem v litrech

Cukr v kg

Počáteční hustota

Předpokládaný extrakt alkoholu

18

1

1.047

4,8

12

1

1.060

6,2

 

 

 

 

Složení: Sladový a ječný extrakt, invertní cukr, chmel, pivovarské kvasinky.

1. Vytáhněte sáček s kvasinkami, který se nachází pod uzávěrem.

2. Plechovku s extraktem namočte do horké vody na 10 minut.

3. Nalijte extrakt do vysterilizované kvasné nádoby a přidejte 3 l horké, nebo vařící vody a 1 kg cukru.

4. Míchejte dokud se vše nerozpustí.

5. Přidejte studenou vodu.

6. Míchejte 5 minut.

7. Jakmile tekutina dosáhne teploty 18-24 C, přidejte kvasinky a hodně promíchejte.

8. Uzavřete kvasnou nádobu a do kvasné zátky nalejte vodu.

9. Kvašení bude probíhat 5-8 dní, naměřená hustota musí být nižší než 1.013 (v případě přípravy 23 l), nebo nižší než 1.016 (v případě přípravy 18 l).

10. Nalahvujte a přidejte cukr 5g/l (lze použít také dextrozu). Poté nechejte 2 týdny při teplotě 18-24 C, následně na další 2 týdny přemístěte do chladu. Po uplynutí této doby je pivo připravené ke konzumaci.

 

Celkový objem v litrech

Cukr v kg

Počáteční hustota

Předpokládaný extrakt alkoholu

18

1

1.057

5,8

23

1

1.046

4,6

 

 

Upozornění:

Uvedené hodnoty jsou přibližné, malé rozdíly v konečném výrobku závisí na typu fermentace a teplotě kvašení.