Úvod » Kvasnice » Svrchní » Munich (pšeničná piva)


        

Munich (pšeničná piva)

11 g

Skladem

 

Výrobce: Lallemand
Cena bez DPH: 90,4 Kč
Cena s DPH (15 %):
104,0 Kč

do košíku:
  ks  

Kvasinky Munich jsou relativně neutrální kmen, který může být použit k výrobě široké škály stylů pšeničného piva. Produkce esterů a fenolu je nižší než například u kmene Munich Classic. Poskytují základní profil vůní banánů a koření, ale  ponechávají i prostor sládkovi pro přidání dalších přísad a koření.

Doporučujeme na tyto pivní styly: Belgický Wit, americká pšenice, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock

Teplota kvašení: 12-25°C, ideálně 17-22°C

Dávkování: 11 g na 20 l mladiny

Alkoholová tolerance: až 12% alk.

Návod k použití: 11 g kvasinek přidejte do sterilní vody nebo do mladiny o objemu minimálně 150ml a o teplotě 27°C ± 3°C. Nechte stát 15-30 minut. Jemně zamíchejte a vlijte do fermentační nádoby. Kvasinky také můžete nasypat přímo do mladiny ve fermentační nádobe, jejíž teplota je nad 20°C. Kvasinky e rovnoměrně rozesypte po hladině. Nechte stát 30 minut, poté zamíchejte mladinu a provzdušněte.

Uchovejte v suchu a při teplotě menší než 10°C.