Úvod » Mladinové koncentráty » Irish stout Better brew


        

Irish stout Better brew

Skladem

 

Cena bez DPH: 466,1 Kč
Cena s DPH (15 %):
536,0 Kč

do košíku:
  ks  

Koncentrát na výrobu 23 l černého piva typu stout.

K tomuto výrobku doporučujeme přikoupit 2 kg kvasného cukru (nejlépe dextrozy).

 

Návod k použití

Vyčistěte a sterilizujte všechno vybavení (kvasnou nádobu, hadičku,..), se kterým přijde mladina do styku.

Odlepte sáček s kvasinkami, který se nachází na spodní straně balení, poté ho postavte na 15 minut do horké vody.

Opatrně otevřete balení a nalijte koncentrát do kvasné nádoby. Zbytek, který zůstal v balení, propláchněte horkou vodou a vylijte tamtéž.

Přilijte 3 l vařící vody, poté přidejte 1 kg dextrózy. Dobře promíchejte až do úplného rozpuštění.

Doplňte kvasnou nádobu celkem na 23 l za použití studené kohoutkové vody.

Dobře promíchejte, zkontrolujte, zda je teplota kapaliny mezi 20 – 25 ⁰C, a pak přisypte kvasinky.

Nasaďte na nádobu víko s kvasnou zátkou naplněnou vodou, nechejte kvasit cca 10 dní při teplotě kolem 20 ⁰C.

Uchovávání v KEG sudu:

Jakmile pivo vykvasí stáhněte pivo hadičkou do čistého sterilizovaného KEGu. Přidejte 150 g dextrozy a nechejte při pokojové teplotě 2 týdny, poté přemístěte cca na 5 dní do chladu kvůli sedimentaci kvasinek.

Lahve:

Jakmile pivo vykvasí stáhněte pivo hadičkou (ideálně zakončenou stáčečem) do čistých sterilizovaných lahví. Na jednu 0,5 l lahev přidejte 3 g dextrózy a nechejte při pokojové teplotě 2 týdny, poté přemístěte cca na 5 dní do chladu kvůli sedimentaci kvasinek.

 

Složení: Sladový a ječný extrakt, invertní cukr, chmel, pivovarské kvasinky.